Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się zmieniać profesję z Mental na Body?

MultiGTAMISSION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam wojownika do expa, ekwipunek nie zadowalający: zbroja i reszta +4, broń Szeroki +6. Mam 28 Lv i inwestuję w siłę. Czy zmieniać profesję z Mentala na Body, jeśli będę nim expił? Co jest opłacalne w przyszłości? Mam 169 obrony, dodać silne M1.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Tylko do expa czy do dropu też?

Mental dłużej ustoi na spocie i więcej uciągnie niż bodziak, za to hitsy troszku mniejsze.

Ja polecam Ci zostać przy tym jak jest.

Opublikowano

Zmieniaj, Dobry w pvp i drop..

A Ty nie widzisz tego?

Czy zmieniać profesję z Mentala na Body, jeśli będę nim expił? 

On pyta o exp a nie pvp i drop -,-

Opublikowano

Zostań mentalem, może się okazać że te eq nie starczy ma bodziaka.

Procesor: Intel i5 4690k 3,4GHz - Haswell | Grafika: Asus Strix GeForce GTX 970 4GB Płyta Główna: AsRock Z97 Pro4| Pamięć operacyjna: Crucial Ballistix 8GB | Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 630W + 80 Bronze | Dysk Twardy: Western Digital Caviar Blue 3,5" 1TB | System: Windows 10

Opublikowano

Najlepszy w tej sytuacji będzie mental tak jak up pisał więcej defa dłużej utrzymasz się na spocie. Zmień broń na dwuręczną będziesz miał większe DMG. Polecam zrobić mentala lub bodziaka z niskim lvlem i po dropić bronie na 30lvl przy niezłym farcie powinieneś zarobić na jakieś początkowe eq :)

Opublikowano

Odświeżam.

Wymaksowałem siłę, mam 30 poziom, brak FMS. W co teraz maksować?

Hp.

Co do profesji to mental :) Tańsze Ku i łatwiej się nim gra.

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

Opublikowano

­

Odświeżam.

Wymaksowałem siłę, mam 30 poziom, brak FMS. W co teraz maksować?

Teraz HP. Zostań przy mentalu, lepszy do expa, tańsze ku i według mnie jest lepszy w pvp od bodziaka.

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

Co mógłbym po HP rozwijać, mając podobne eq do tego? Wybaczcie mi, ale nie mam zamiaru wydać ani złotóweczki na tę grę, ponieważ jest ona DARMOWA.

Opublikowano

Nie bierzecie sytuacji, skoro gość ma niby grać mentalem, to na wyższych poziomach wiadomo, że w red lesie będzie mu długo schodziło ubijanie Metina, czy też robienie dt(mowa o biciu ripa itp). Polecam zostać przy bodziaku, jesli w niego zainwestujesz, to spokojnie położy nie jednego mentala na glebe, oraz będzie dobry do expa, czy też dc bądź metków.

Opublikowano

Nie bierzecie sytuacji, skoro gość ma niby grać mentalem, to na wyższych poziomach wiadomo, że w red lesie będzie mu długo schodziło ubijanie Metina, czy też robienie dt(mowa o biciu ripa itp). Polecam zostać przy bodziaku, jesli w niego zainwestujesz, to spokojnie położy nie jednego mentala na glebe, oraz będzie dobry do expa, czy też dc bądź metków.

On pyta o exp.... , nie ma zamiaru wykonywac "mordo" bicia.

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

A właśnie, czy da się zrobić build "pół na pół"? Bo może kiedyś pójdę dla przyjemności. Mam 34 poziom.

Opublikowano

A właśnie, czy da się zrobić build "pół na pół"? Bo może kiedyś pójdę dla przyjemności. Mam 34 poziom.

Ciężko powiedzieć, wiadomo, że silne jest lepsze na "udźwignięcie" większej ilości mobów, za to aura na szybsze zbijanie ich. Osobiście ciężko tak zrobić, jednak preferuję grę bodym tak jak wcześniej wspomniałem, może drożej za ku zapłacisz, ale za to efekty są lepsze.

Opublikowano

Ja polecam tak...

Na początku wybierz bodego i bij expa do maksymalnego poziomu a później zmień profesję na Mentala i możesz robić pvp.

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Moim zdaniem zostań sobie mentalem, jeśli chodzi o exp więcej uciągniesz ze słabszym eq.

Zadbaj sobie o broń dwuręczną do expa.

Body jest dobry pod drop, ale do niego musiałbyś zainwestować w lepsze eq.

Książki na body'ego też są droższe niż na mentala, więc jeśli nie masz za dużo yang to polecam metalem zostać. :)

Opublikowano

W sumie wszystko zależy od twoich umiejętności i chęci gry daną klasą. Jeśli masz grać klasą, której nie lubisz i będziesz jej używać tylko dlatego, bo ktoś napisał, że jest lepsza nie ma to sensu. 

Bodym na pewno będzie ci się lepiej dropiło i expiło, więc jeśli chodzi o to to tak, opłaca się. 

denzel.png

Opublikowano

Nie wiem, po kiego c***a dalej mu doradzacie. Gdybyście się trochę zainteresowali, wiedzielibyście, że kolega ma 34 poziom.

Dobij 35lv., rób boja, załatw se jakiegoś ribencjusza +7 śr. 20, dojdź do gildii żeby XP wpłacać i pobij metiny zazdrości w M2. Trochę chęci i na pewno na jakieś itemy 1500pż zarobisz.

Jakaś śmiertelka 1500 pż [+ najważniejsze - 10% obrażeń do PŻ], żelek i 5kątna +7 i lecisz dalej.

Opublikowano

Witam. Mam wojownika do expa, ekwipunek nie zadowalający: zbroja i reszta +4, broń Szeroki +6. Mam 28 Lv i inwestuję w siłę. Czy zmieniać profesję z Mentala na Body, jeśli będę nim expił? Co jest opłacalne w przyszłości? Mam 169 obrony, dodać silne M1.

Jeśli chcesz nim '' expić '' to tak, zmień na mentala. 

natomiast gdy bedziesz chcial w przyszlosci sobie zrobic dropa, to zrob 35lv bodego, aura i berek :)

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...